Kako će tornado pomesti Burin

matoni

Kad sam prije tri godine upoznao Tonija i njegove kulinarske delicije, odmah mi je bilo jasno da se tu skriva puno vise od kuhara. U usporedbi s Tonijem većina drugih tzv. kuhara, masterchefova (koji misle da su face jer se javno hvale sa žderanjem prstaca) i ostalih samoniklih kulinarskih stručnjaka obični su “pripravljači” hrane. Tek sam onda shvatio zašto je hollywoodska diva Sophia Loren svoju kuharicu nazvala: “Kuhanje s ljubavlju”. Ljubav koju Toni unosi pripremajući neki obrok dio je tih okusa. Toni je kuhar iz strasti, ljubavi i zanata. Toni u slobodno vrijeme kod kuće eksperimentira i čarobira. Kod Tonija sam prvi puta osjetio pravo značenje “sljubljivanje okusa”.

I tako sam ja Tonija počeo piliti i piliti da se osamostali. Pričao sam mu bajke o osamostaljivanju, ali sam mu prešutio da “biti samostalan poduzetnik” uistinu znaci: “sam” i “stalno” nešto “poduzimati”. Ali znao sam da ću ga kad tad slomiti, i da će se moj Toni uputiti u samostalne vode.

I dogodio se Matoni!

U Splitu, na Bačvicama, Toni i njegova Tisija usrećuju vas u pravom smislu riječi. Zapravo, uopće ne morate ništa naručivati, jednostavno se prepustite u njihove ruke. Garantirano, uz svaki slijed vaše nepce će doživjeti pravi orgazam. Eto, recimo, meni je uz jedan slijed servirao umak. I sada očekuješ neki poznati okus, ali vraga… umak je bio od kikirikija i pečenih paprika. O, jebemti, koja kombinacija!

Vidi se da Toni i Tisija puno ulažu u marketing. Svako malo, pa neka nova fotka na društvenim mrežama, da ti sline cure.

Uh što ja to vidim, T-bone steak… Uf..uf… i povrće na žaru, i onaj prokleti paprika-kikiriki umak…

I onda vidjeh nešto, u što ne povjerovah…. Dakle: Konoba (od lat. canaba baraka ili koliba) Burin u Zagrebu je na svojim stranicama objavila istu, identičnu Tonijevu fotografiju!!!! Jednostavno ju kopirali, gore nafrljili svoj logo i eto ti marketinga!!!

Kako to nazvati? Bezobrazluk? Kriminal? Bahatost?
I još lijepo napisu: T-bone i povrće na zaru!

Burin… uvalim vam karu!

Jedna misao o “Kako će tornado pomesti Burin

Komentiraj ovo

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s