Političar Sebastian Kurz

Austrijski kancelar Sebastian Kurz većini je ljudi poznat isključivo zbog viceva koje prave na račun sličnosti njegovog prezimena s kurcem. Kad možemo objaviti da je neki političar, još bolje političarka “primila Kurza”, to je vrhunac humora, pa se svi valjaju po podu od smijeha a hitna defibrilatorima oživljava one koji umiru od smijeha. A kad prestane to s kurcem, onda su obično na repertoaru njegova vuha.

Međutim, Kurz je ipak nešto puno više od “kurca s vuhima”. Kurz je političar kojemu je u Beč već dva puta dolazio Putin, (na njegovu – Putinovu molbu) i naklonio mu se (doslovno) do poda. Za Kurza je Trump izjavio da je “mlad, ali jedan od najčvršćih političara s kojim je ikad razgovarao”. Možda je najbolji kompliment onaj koji je jučer osvanuo u njemačkim novinama “Bild”: “ovakvog vođu i mi trebamo”!!!

Kurz je toliko cijenjen da je nakon pada vlade zbog dokazane korumpiranosti koalicijskog partnera odmah pomeo sve i ponovno izabran za kancelara.

Kurz izluđuje NATO jer je jednom nogom u NATO-u i to tako da austrijski vojnici ne moraju sudjelovati u vojnim operacijama.


Kurz ima 34 godine i na posao odlazi tramvajem.
E sad… zašto sam se uhvatio Kurza…
Kurz je apsolutni vođa austrijskog naroda.

Kad Kurz kaže da se ostaje doma onda nitko ne mrdne iz kuće. U ovoj kriznoj situaciji vrhunski govornik Kurz obraća se narodu dva puta dnevno.

Kurz i njegova vlada su u ovoj korona krizi zamolili ljude da izlaze iz kuće isključivo 1. ako moraju na posao, 2. ako trebaju obavit kupovinu namirnica, 3. za pomoć starima i nemoćnima. I bogami, nikog na cesti nema.
Zatvorene su škole, fakulteti, trgovine, sportski objekti i dječja igrališta. Iako je bilo najavljeno zatvaranje ugostiteljskih objekata od 15 sati pa na dalje (što je u neku ruku i bilo logično, jer Austrijanci više odlaze zbog hrane a manje zbog socijalnog druženja), od sutra ni ugostiteljski objekti neće uopće otvarati svoja vrata.


I na kraju: Kurz je oslobodio 4 milijardi (4.000.000.000,00) Eura kao prvi paket pomoći za one koji će biti pogođeni ovim restrikcijskim mjerama, prvenstveno ugostiteljima.


Zanimljivost: prvi međunarodni susret kao ministra vanjskih poslova bio je baš posjeta Hrvatskoj. Imao je samo 26 godina

Komentiraj ovo

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s