Hrvatska turistička zajebancija

photo: www.rtl.hr
photo: http://www.rtl.hr

Nedavno poslah upit Hrvatskoj turističkoj zajednici. U e-mailu zamolih informacije oko nekih tour-operatora u inozemstvu koji surađuju isključivo s Hrvatskom, kako bih im poslao ponude. Smatrao sam da pišem na jedinu kompetentnu adresu za dobivanje takve informacije. No, iako neki bon-ton poslovne korespondencije zahtjeva odgovor u roku od 24 sata, tjedan dana se ne dogodi ništa. Onda pisah još jednom. Nakon par dana dolazi najneočekivaniji odgovor koji si možeš zamisliti od jedne ustanove kojoj je, koliko se meni čini, glavni zadatak da dopremi što više turista u Hrvatsku. Naime, odgovoriše da je to poslovna tajna!

O jebemti sunce (part. 1), ko da sam tražio planove obrane u slučaju rata.

Nakon što sam došao k sebi i konzultirao odvjetnika (da bi dobio takvu informaciju treba ti odvjetnik), napisah opet e-mail gdje im objašnjavam da mi moraju prema Zakonu o pristupu informacijama dostaviti te podatke. Nakon tjedan dana dolazi odgovor od njihovog odvjetnika da će se očitovati u zakonskom roku. 14 dan, točno zadnjega dana zakonskoga roka, dolazi e-mail njihovog odvjetnika da oni te informacije NEMAJU!!!

O jebemti sunce (part. 2), prije dva tjedna je bila tajna ono što sada nemaju… za popizdit.

Ili lažu ili su nesposobni, ili su lijeni pa im se ne da tražiti nekakve podatke za mene-budalu koji želi dovoditi (platežno jake) turiste u Hrvatsku.

I opet ja odvjetniku… I moj mi odvjetnik da najbolji mogući savjet: “Prestani se baviti pizdarijama…”

Dakle, pitanje je čemu HTZ zapravo sluzi, osim da se preseravaju po turističko-nautičkim sajmovima po svijetu? Ne znam…

Gledam “turističku zajednicu” austrijskog grada od 60.000 stanovnika. U gradu, koji bi se mogao opisati svakako, samo ne turističkim, njihova “turistička zajednica” organizira preko 60 događaja godišnje. Na primjer, prije par godina su organizirali koncert HM “AC/DC” na koji je došlo preko 100.000 ljudi, što znaci gotovo dvostruko od broja stanovnika. Požderane su sve kokoši, kobasice i polokana sva piva u gradu i okolici. “Turistička zajednica” je izračunala da im je taj koncert donio oko 15 milijuna eura prometa. Samo taj jedan jedini jebeni događaj. Aha, zaboravih, padala je kiša ko kad krava piša po ravnom kamenu, pa su rasprodani i svi kišobrani…

O jebemti sunce (part. 3), u jednom danu 15.000.000,00 Eura od koncerta.

U cijeloj priči postoji jedna mala kvaka, koja vam, vjerojatno, nije pala na pamet – ta  “Turistička zajednica” odnosno kako se konkretno zove “gradski marketing” privatna je tvrtka. D.o.o…. Nema uhljeba! Radi se. Skupljaju se ideje, surađuje se sa svim hotelima, svim ugostiteljima, muzejima i kazalištima. Vrše se ankete po gradu, vrše se analize. I naravno, rezultat ne izostaje.

Jebemti sunce: R A D I  S E ! A ne prdi se u uredskim foteljama!

I zato, s obzirom da smo privatizirali svakakvog kurca, zašto se ne bi privatizirala i ta Hrvatska turistička zajebancija?

Ja ozbiljno razmišljam o tome da u jednom lijepom, potentnom dalmatinskom gradu osnujem tvrtku koja ce se baviti marketingom. Iako već postoji lokalna turistička zajednica. Jer nema jakog gospodarstva bez jake konkurencije.

A ni jake države bez jake opozicije…

Jedna misao o “Hrvatska turistička zajebancija

  1. Tea 17/10/2015 / 0:08

    Mislim da ste mogli to napraviti i na puno jednostaniji način. Alo želite oglašavati svoje apartmane i smještaj u Hrvatskoj, samo upišete u gogole ključnu riječ za vaš grad i prvih 15 web stranica koje izbaci to znači da vrijede ostali možda vrijede ali za neki drugi grad. Koliko ja znam hravtska i nema jako puno domaćih tour-operatora, jedan od njih je Apartmani Hrvatska http://www.apartmani–hrvatska.com. Ako želite ja vam mogu pomoći jer imam relativno znanja oko toga, smao kažite u kojem gradu imate apartmane pa ću vam pomoći tj istražiti po najjačim ključnim riječima za vaš grad koje su agenicje isplative.

    Sviđa mi se

Komentiraj ovo

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s