“We disconnect Croatia”

Bildschirmfoto 2015-06-25 um 22.09.26

Krajem prošlog tisućljeća jedan je ugledni (uvijek su ugledni) poslovni Nijemac uvidio ono što nitko od nas prije toga nije, a to je, da su nam loše povezani otoci.
Isti je došao ideju otoke povezati hidroavionima. No cijela priča o tome jednom drugom prilikom.

I sad se dogodilo… jedan je hidroavion pao, dvoje je mrtvih, a jedna se osoba bori za život. Navodno se radilo o letu za školovanje pilota kad se ta nesreća dogodila.
Što je uzrok nesreće, najvjerojatnije će pokazati istraga. No, istraga neće pokazati je li se ta nesreća mogla spriječiti. I zato, mene zanimaju samo tri stvari:

  1. Ako je bilo u tijeku školovanje pilota, zašto je u avionu bila još jedna osoba? Koliko ja znam, najstrože je zabranjeno da u avionu, pri školovanju za pilote, bude još netko osim instruktora i učenika
  2. Zašto je školovanje za pilota vršeno na avionu koji se neće koristiti za komercijalnu uporabu? Koliko ja znam školovanje se mora izvoditi na avionu na kojem će se i letjeti. Ovaj avion koji
    se srušio, definitivno ima drugačije karakteristike od aviona kojima se vrše komercijalni letovi. Naime, taj avion ne slijeće na plovke, nego slijeće ravno na “trbuh”.

  3. Zašto se obuka vršila nad turističkim objektima, i još iz to i plažu punu kupača? Zar ne postoje nekakve regule gdje se obuka vrši?

Je li stvarno bilo sve po pravilima, ili je bilo po onoj poznatoj šemi: “ko ga jebe, ne bude se sigurno ništa dogodilo”?

I na kraju, opet se nitko ne pita je li bilo sve po pravilima i da li je uopće trebalo doci do ove strasne nesreće, ali svi se slažu s jednim: pilot je spasio dvjestotinjak kupača na plaži, jer se avion mogao zabiti ravno u njih. A da je nedajbože okinuo među te ljude, vjerojatno bi u izvještajima pisalo: moglo je biti i više ljudi…

Kompanija ECA se na svojim internetskim stranicama i društvenim medijima ne oglašava o ovoj nesreći. Jedina je izjava bila da to nije isti avion koji će služiti za komercijalne letove.

Da smire raju, jer ti, komercijalni avioni ne padaju. Padaju samo oni za školovanje.

A i marketing im je jača strana. Uz izvještaj o nesreći, eto reklame iste kompanije – reklamiraju svoje letove.

Sačuvaj Boze…

 

Komentiraj ovo

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s