Hitler, paštete, pisoari i telefoni…

Ako gledam tevejac kad su reklame, obično promijenim program, ali eto, sudbina je prije par godina htjela da ostavim program i vidim najjasniju i najbolju reklamu svih vremena:

Nekoliko sekundi snimke starijeg bračnog para. Nakon toga tekst: “ovo su roditelji Benita Mussolinija”. Pa opet, ali ovaj puta neki crnački bračni par, pa tekst: “ovo su roditelji Idi Amina Dade”. Pa onda opet neki starački par i tekst: “ovo su roditelji Adolfa Hitlera”. Onda nekoliko sekundi ništa i pojavljuje se tekst: “upotrebljavajte naše prezervative da se i vama ne bi dogodila slična greška!”
Kažu da je reklama vrlo dobra kad ti se s vremenom počinje sve više sviđati. Isto tako reklama je dobra kad komunicira s ciljnom skupinom kojoj je namijenjena.
Prije godinu dana pojaviše se jumbo plakati koji reklamiraju Gavrilovićevu paštetu. Uhvatila Ana Rucner u lijevu ruku toast u obliku čela, a u drugoj joj ruci gudalo u obliku noža s kojim sva u zanosu maže paštetu. Za one koji nisu shvatili poruku, još je prisutan i popratni tekst koji kaže da je jetrena Gavrilovićeva pašteta glazba za svako nepce. Možda će sljedeće biti da netko držati rolu toaletnoga papira i na njega maže govno, uz poruku: “naš toaletni papir je glazba za svačiju guzicu”.

Jetrena mi Gavrilović-pašteta, zajedno s čajnom ili pilećom ili bilo kakvom nije bila glazba za nepce ni kada sam kao klinac i ljetovao u dječjem odmaralištu, pa ne znam jesu li veće strašilo za moje nepce bili komadi kruha namazani s tom odvratnom paštetom ili oni sa margarinom i “mešanom marmeladom Grocka”. Odvratno je bilo podjednako, a najgore je što se od vrućine sve cijedilo s jednog na drugi kruh, pa si na kraju žderao paštetu i “mešanu marmeladu” u istom zalogaju.

Imamo tu i crnu pričljivu ovcu s ljudskim karakteristikama, pa čak i zubnom protezom koja reklamira Tele2. Također ne znam koji je smisao. Ali znam da mi je ta ovca toliko odvratna da se zbog nje nikada ne bih odlučio za dotičnog mobilnog operatera.

Nedavna marketinško-dizajnerska umotvorina meni je odvratna i nerazumljiva. I opet je to jedan mobilni operator, koji prikazuje tri atraktivne žene sa spuštenim tangama u muškom wc-u, koje su guzicama okrenute pisoarima. Ja ne razumijem što one rade, anatomski gledano, koliko se god one naguzile pišat će si po nogama. A ako seru, teško da mogu ubaciti u pisoar, jedino ako imaju sraćku. A opet zašto bi srale u pisoar u koji muški pišaju???
No dobro, nema veze, meni pada na pamet samo jedan razlog sto bi žena spuštenih gaća radila u muškom wc-u. A ako kad dobro promislim, možda su se i one ugledale na Suzanu Mančić i njezino vaginalno osvježavanje . Možda ove cure nemaju love za mineralnu pa to rade ispiračem wc-a, jer poznato je da u wc-ima postoje “osvježivači”. Ta mi se varijanta nekako čini najprihvatljivijom u ovo doba krize -“Low budget” osvježavanje pice.
Ali kakve to zapravo ima veze sa mobilnom telefonijom?

vip reklama

Komentiraj ovo

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s