Fucking i taj Sveti Valentin

Danas je dan zaljubljenih. Tko u koga…

Dakle, neki tamo Valentin koji je po zanimanju bio sluga božji, odluči ignorirati zapovijed ondašnjeg rimskoga cara Marcusa Aureliusa Claudiusa Gothicusa, te ipak počne pružati ženidbene sakramente rimskim ratnicima. M.A. Claudius Gothicus zabranio je ženidbu jer je smatrao da bi njegovi vojnici u ratovima više mislili na toplu ženinu cucu, a manje kako skratiti protivnika za glavu. Bogami imao je i pravo. I ja bi. I tata bi sine…

Dakle, Claudijevu naredbu su poslušali svi svećenici, osim ovog vragolastog Valentina, pa ga Claudije odluči malo zatvoriti, malo mučiti, pa onda, eto 14.2. i za glavu skratiti. Očito je da je Rimsko carstvo bilo prilično sekularno.

Narod ga (Valentina) proglasi svetim, i on pomalo padne u zaborav. Sve do 15. stoljeća kad neki revni katolički povjesničar isčačka Valentina i njegovu zgodu, pa ga proglase zaštitnikom zaljubljenih.

Trebalo je slijedećih 500 godina da taj Valentin zajedno sa svojim danom dobije pravo građanstva na brdovitom Balkanu. Hajd mi smo na jugu i stalno nešto slavimo, pa smo se zato nekada i zvali Jugoslavija, ali ne sječam se da se slavilo Valentina. Čak ni potajno, kako se u ona olovna vremena slavio Božić.

I tako će na današnji dan restorani, pizzerije i kafići biti puni zaljubljenih, koji će jedno drugome poklanjati crvena baršunasta srca i gledati jedan drugoga ko što zmija gleda žabu, razmišljajući o jednoj stvari: “ sad ću da te karam!”. Ko Bata Živojinović Šteficu Cvek u Raljama života, gaćama sa tigrastim uzorkom.

Taj dan smo zaljubljeni, jako se volimo, a ostale dane se malo deremo jedan na drugoga, svađamo, varamo, a sjedne i pokoja šamarčina. Ali, na 14. veljače sve se to zaboravlja. Jer, eto, Crkva je rekla da se taj dan ima biti zaljubljen. I točka!

U Austriji, nedaleko od mene postoji gradić koji se zove Sv. Valentin. Tamo je svaki 14. veljače ludnica. Svi nahrupe, svi restorani puni onih gledajućih zmijo-žaba. Svi se ljube svi se žvale, svi se vole.

Ja neću na taj dan ići u Sv. Valentin. Meni se ne žvaljaka.

Ja ću radije otići posjetiti jedan drugi gradić u mojoj blizini… Fucking!

U raju je lijepo, ali u paklu je škvadra!

Fucking-Austria (1)

Komentiraj ovo

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s