Zašto biti normalan u Hrvatskoj (1. dio)

10606357_939893069355093_3871839492452412359_n

Na najljepšem moru na svijetu sredih najljepši apartman. I to za najam. Za, kako se to glupo kaže, goste dubljega džepa. Pri dobivanju uporabne dozvole dolazi komisija i svečano mi udjeljuje 3 zvjezdice. Pitam zbog čega 3 a ne 4? Kažu mi ovi iz komisije, zato jer nemate predsoblje! Nije bitno sto imaš dvije klime, perilicu za rublje i posuđe, što gosti mogu gledati 664 programa na LCD televizoru i što imaju Boseov “surround”…, što imaju besplatni mobitel na uporabi. Također nije bitno što im stoji na uporabi laptop i iPad. Čak ni to da mogu konzumirati Nespresso i 8 vrsti birane kave… najbolje rakije svijeta… i to je sve uračunato u cijenu!

Ali eto, nemaju jebeno predsoblje.

Ali postoji još nešto što komisiju, odnosno kako se to sada lijepo kaže “povjerenstvo” jer “oni” su osobe od povjerenja, pa se tako i zovu, sputava. A to je nemogućnost da gost iz kreveta suvereno upravlja rasvjetom na stropu, tj. tzv. glavnom rasvjetom! Ma nema veze što mu na noćnom ormariću stoji dizajnerska svjetiljka od soma i pol eura… Ali eto, naš zakon propisuje da, ako mu se prikara u mraku, mora moći zatamniti mjesto zločina ne izlazeći iz tople postelje.

Kažem ja: “A zbog čega bi morao moći gasiti glavno svijetlo iz kreveta? Kada se spremi u krevet, upali svjetlo na noćnom ormariću i ugasi glavno. Tu kretnju može napraviti jednim korakom!” Ne može! Zakon je takav! Mogao bi polomiti ruke i noge u tom panterskim skoku do kreveta. Ali, ne dam se ja, pa kažem: “A je l’ to znaci da je razlika ako si gost polomi ruke i noge u mraku apartmana sa 3 ili 4 zvjezdice? Pa to je diskriminacija!” To je povjerenici iz povjereništva bilo previše, pa se zadreči: “Imate li vi potvrdu da ste normalni?” Ja spremno izvadim potvrdu s psihijatrijskog vještačenja!

Da bi postao iznajmljivač moraš imati potvrdu da si normalan!!!

Ne trebaš, recimo, potvrdu o ne kažnjavanju, ili da nisi ubojica, da nisi sjedio u zatvoru, nego, eto, da nisi ćaknut.

I tako ja, certificirano normalan dobih 3 zvjezdice…

6 misli o “Zašto biti normalan u Hrvatskoj (1. dio)

  1. Dado 28/01/2015 / 15:44

    Ja bih tu rasvjetu još riješio nekom kemijom, ali mi ne priznaju parking mjesto iako su ga fizički vidjele jer zajedničko dvorište iza zgrade nije isparcelirano pa za parking plac nemam ZK izvadak. Tako i ja eto ostao na 3 zvjezdice…

    Sviđa mi se

    • Mrcina 28/01/2015 / 16:23

      dado, moze se rijesiti svakako, ja sam pitao da li smijem sa glasovnom komandom, ali to ne prolazi. samo, brate tresni po salteru! a kako rijesiti predsoblje?

      Sviđa mi se

  2. Tom 27/01/2015 / 16:09

    Moglo bi se i drugačije. Recimo kad ideš na ispit barem pročitaš što će te na ispitu pitati tj. Pogledaš na koji ispit ideš? Uzmimo da je to zemljopis. Znaš dubinu i šitinu Sueskog kanala jedino ne znaš gdje se nalazi :-))
    Ja sam lud za dobrim zvukom tako da u svakom autu koji kupim moraju biti Bosse ozvučenje. No mog su oca kad bi odlazio na GO, užasavale “ljubičaste sam svoj majstor designerske kupaone” (jer je uređenje apartmana hobby njegove žene arhitektice koja je arhitekturu studirala na Gloriji). Ubile bi ga takve špelunke, tako da je rađe odsjedao u hotelima…:-))

    Sviđa mi se

    • Mrcina 28/01/2015 / 16:24

      procitas…procitas… sto da citam kad svaki dan nesto mijenjaju…

      Sviđa mi se

  3. Mrcina 27/01/2015 / 15:43

    Krampus, hvala na komentaru. Saljem upit na povjerenstvo da li boja moze utjecati na zvjezdicu vise.

    Sviđa mi se

  4. krampus 27/01/2015 / 15:30

    Znaš, u Bauhausu ima LED stropnih svjetiljki koje se pale/gase preko daljinskog… čak i boju mijenjaju pa se za karanje može srediti i crveno osvjetljenje 🙂

    Sviđa mi se

Komentiraj ovo