Najrazvijeniji na svijetu

kolinda photo credit

Jedan od osnovnih postulata demokracije je sloboda izražavanja. Dakle, smiješ govoriti ono što misliš.

Jedan od osnovnih postulata politike je: razmisli prije nego što nešto kažeš.

Gospođa Kolinda Grabar Kitarović je u pobjedničkom govoru obečala da će Hrvatska postati najrazvijenija zemlja na svijetu. Iako su mediji tu izjavu objavili, zar se stvarno nitko od novinara nije usudio pitati gospođu predsjednicu za legitimnost te izjave? Bilo bi jako zanimljivo čuti objašnjenje gore navedene izjave tijekom predizborne kampanje. Jer, predizborne kampanje su vrijeme laganja. Onda svi lažu! Umijeće politike je izvuči se od tih laži kada (ako) dođeš na vlast.

Dakle, ili dotična gospođa svjesno laže, ili živi u nekom paralelnom svijetu ili je totalno nesposobna političarka ali vrsna manipulatorica. Jer stvarno, ali stvarno, takvu izjavu možeš izvaliti bez vlastitog samouništenja samo narodu koji je izmanipuliran, lobotomiran ili totalno apatičan. Ja takvu izjavu nisam nikada čuo, niti od političara zemalja koje su razvijenije od Hrvatske a niti od onih koje su manje razvijene.

Znate li po čemu je Slovenija najrazvijenija zemlja na svijetu? Po kilometru auto-puta na broj stanovnika!

Pa možda sam ja (osim sto sam blesav) lud pa zapravo nisam shvatio genijalnost te izjave. Možda je gospođa stvarno vrhunska političarka. Nigdje nije spomenuto u čemu ćemo biti najrazvijeniji!? U krađi (to vec jesmo)? U neplačanju radnika koji rade (kako se to zove: robovlasnički ili feudalni poredak)? U muljanju s “papirima” (primjer: tražim po oglasima brod. Od 10 brodova koje sam pogledao 8 ih je imalo falsificirane dokumente, a uredno su registrirani. A dokumenti su toliko očito smuljani da je to smiješno. Kad sam ukazao na to da nesto nije u redu, uvijek je odgovor bio: ma samo nadjite nekog poznatog i to prolazi. Nemojte biti cijepidlaka!)?

Dakle, ne znamo po čemu čemo biti najrazvijeniji na svijetu. Ali s obzirom na broj nezaposlenih, na broj nepismenih i na broj ljudi koji nemaju struju i tekuću vodu, nalazimo se negdje u sredini 19. stoljeća. U tom slučaju već smo najrazvijeniji.

Ili smo na dobrom putu…

Komentiraj ovo

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s