Mušterije i profe

hrvatski navijačiPočelo je svjetsko prvenstvo u rukometu. Naši “kauboji” (što u slobodnom prijevodu označava ljude koji su se na divljem zapadu bavili kravama, a koji su se nekada zvali “pakleni”. No to je ime izbrisano, jer se Kaptol jako ljutio) odigrali su prvu utakmicu protiv Austrije.

Austrija je sve, samo ne zemlja u kojoj se njeguje rukomet. Međutim, kao i na košarkaškim utakmicama, dvorane su uvijek pune, atmosfera je odlična. Na utakmicama klupskog prvenstva uvijek izgaraju, pa su tako i na aktualnom svjetskom prvenstvu. Utakmicu su izgubili, ali
sa samo dva gola razlike protiv u nebo klesanih “kauboja”. Po portalima se moglo pročitati omalovažavanje, (citiram): “Austrijanci opet MUŠTERIJE…”

Nastup Ivice Kostelića na zagrebačkom Sljemenu završio je, znamo kako…
Svi su vikali: Evo profesora, evo profesora…
Profesor, koji se vise žrtvovao za hrvatski sport nego za školu, pa koji puta, na pitanje reportera da li je spreman za utrku, odgovara: “Ko Švabo pri napadu na Rusiju”, sto je trebalo biti jako smiješno, već se malo ofucao od svojih profesorskih dana, na ovom je kombinatorskom Wengenu dopuzao do trećeg mjesta. U slalomu “u svom Wengenu” nije završio ni prvu utrku. Nisam bas siguran da li je izjava o Švabama i Rusima bila smiješna nekom Rusu koji je izgubio svoje pretke pri “operaciji Barbarossa”, nekom potomku ustaške ili domobranske vojske, jer znamo da je Pavelić obilato počastio Hitlera hrvatskim vojnicima koji su izgubili život pod Staljingradom, ili nekom običnom njemačkom vojniku koji se smrzavao na -30 stupnjeva, tamo davne 1942. godine.

Nisam primijetio da se itko ismijava od “profesora u penziji”, a tako bi ga se lako moglo nazvati mušterijom.

Apropos “mušterija”… kad smo ono zadnji puta pobijedili Francuze u rukometu? Na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj 2009. bili smo blizu, no onda nam je kriv bio sudac. Koji se zvao Pedersen.
Kakvi su se samo komentari, na račun sučevog prezimena mogli drugi dan pročitati na portalima…
No, jedva čekam utakmicu sa Francuzima.

Jedna misao o “Mušterije i profe

Komentiraj ovo

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s